Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır
- sacuzatmakeratin
- 13 Ağu 2017
- 2 dakikada okunur
Evde keratin bakımı hakkında hazırladığımız yazımızda size keratinin ne işe yaradığını, evde keratin bakımınızı nasıl yapacağınızı, keratinin nelerde bulunduğunu ve keratin yağının faydalarını aktaracağız. İyi okumalar dileriz.
Keratin Bakımı

Keratin;insan saç ve tırnakların parçasıdır. Amino asiler tarafından meydana gelmiş proteinlerdir. Sağlıklı doğal saçta dış tabakada keratin yaklaşık% 90 civarındadır. Bu protein seviyesi, kimyasal etki ve olumsuz çevre koşulları ile azaltılır. Ve saçlar , mat, kuru ve porozite(gözenekli) hale gelerek; saçlarda kırılganlığa ve hasara yol açar.
Bundan kaynaklı saçlara keratin bakımı ile keratinin geri yüklenmesi gerekir. Doğal keratin içerisinde barındırdığı aktif maddelerle kuru, gözenekli, hasar saçları sağlıklı ve esnek hale getirir. Ayrıca içeriğinde barındırdığı doğal yağlar ile saçları nemli tutar.
Keratin Ne İşe Yarar
Saça periyodik olarak uygulanırsa, kimyasal işlemler sebebiyle yıpranan saçlardaki protein zincirleri belli bir düzende onarılmış olur.
Keratin bir protein olduğundan ve saçın temel yapısını korur ve güçlendirir.
Keratin besleyici olduğu için saçın sağlıklı uzamasını sağlar.
Keratin dış etkenlerden saçı korur.
Keratin ayrıca cildi ve tırnakları da korur, güçlendirir.
Saçın elastikiyet özelliğini kuvvetlendirir.
Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır
Saçlar öncelikle saçınıza özel bir şampuanla yıkanır.Bu şampuan, saç tellerindeki pulların açılmasını, saç derisinin nefes almasını sağlayan bir şampuan olmalıdır. Paraben ve SLSc içermemelidir.
Sonrasında, açılan pullardaki boşlukları do
ldurmak için saçlara tutam tutam keratin uygulanır.
Keratin 15-20 dk kadar saçta bekletilir.
Sonrasında, saçlar yıkanır ve kurutulur.
Keratin Nerelerde Bulunur

Günlük tükettiğimiz gıdaların çoğunda keratin yer almaktadır. İpek ve yün gibi ürünler keratinden meydana gelmektedir. Keratin değişik özelliklerini içeriğinde bulundurduğundan dolayı değişik alanlarda karşımıza çıkabilmektedir. Kırmızı et , havuç, brokoli, tavuk, balık vb. gibi ürünlerde keratin bulunmaktadır.
Beden cildimiz de keratin adı verilen maddeden meydana gelmektedir. Ek olarak cildi savunucu işlevi vardır. Ciltte adete bir antitoksidan görevi görerek zararlı radikalleri ciltten uzaklaştırır.
Keratin Yağı
Doğal keratin yağı kullanımı hem tırnaklara hem cilde hemde saçlara olabilir. Doğal keratin yağı bu bölgeleri; korur, nemlendirir , keratini muhafaza ederek kaybını engeller.
Özellikle saç bakımında kullanılan keratin yağı saçlardaki keratinin yitirilmesinin önüne geçer.
Saçları besler ve güçlendirir. Nem dengesini korur.
Saç derisini arındırır, ölü deriyi temizler.
Saçlarda antitoksidan gibi görev yaparak kimyasal etkilerin zararlarını azaltır.
Comentários